Prednosti web aplikacije u upravljanju sustavima

Web aplikacije su programska rješenja kojima se pristupa putem internet preglednika. One su dostupne u bilo koje vrijeme s bilo kojeg mjesta, podaci su u svakom trenutku ažurni, za neograničeni broj korisnika, u bilo kojem trenutku neovisno s kojeg uređaja ih pregledavate, a dovoljan vam je samo pristup internetu.

Saznaj više

GRASP - Opredjeljenost za zdravlje, sigurnost i dobrobit radnika u poljoprivredi

Dobra poljoprivredna praksa nije primjenjiva samo za zaštitu proizvoda; ona se primjenjuje i za zaštitu radnika. Upravo u tu svrhu GLOBALG.A.P. je razvio GRASP kao dobrovoljan modul kreiran za procjenu društvene prakse u poljoprivredi te rješavanje specifičnih aspekata zdravlja, sigurnosti i dobrobiti radnika.

Saznaj više

ISO 9001 Sustav upravljanja kvalitetom – mitovi i zablude

ISO 9001 je najpoznatiji sustav upravljanja i najprimjenjiviji ISO sustav. No, u posljednje vrijeme događa se situacija da je sve manje kvalitetnih sustava upravljanja, a sve više „dokumentiranih sustava“ koji nemaju nikakvu primjenu što se odrazilo i na percepciju tvrtki koje gotovo da više ne uvode sustave, osim u slučaju kada ih na to „natjera“ kupac. Polako pada u zaborav činjenica da je sustav upravljanja kvalitetom fantastičan alat i pomoć tvrtkama koji se uvodi radi poboljšanja organizacije tvrtke i njezinog neprekidnog rasta, što za sobom povlači činjenicu da sve više tvrtki počinje svoj sustav osjećati kao teret, a ne pomoć.

Da li je to stvarno tako i kako prkositi negativnom trendu pokušat ćemo objasniti u ovom blogu.

Saznaj više

ISO 14001:2015
Sustav upravljanja okolišem – poslovanje za 21. stoljeće

ISO 14001 je najpoznatiji sustav upravljanja okolišem, priznat kao internacionalni standard u više od 80 zemalja članica ISO organizacije. Iako certifikat prema ISO 14001 nije obavezan do sada je izdano više od 350 000 certifikata u 171 zemalja svijeta. Velikom uspjehu u prihvaćanju standarda ISO 14001 pridonijela je i kompatibilnost sa standardom ISO 9001 Sustav upravljanja kvalitetom.

Saznaj više

Pet koraka do GLOBALG.A.P. certifikata i povećanja konkurentnosti na svjetskom tržištu

GLOBALG.A.P. je međunarodni standard namijenjen poljoprivrednim proizvođačima s ciljem osiguranja kvalitete i sigurnosti hrane. GLOBALG.A.P. standard postavlja visoke kriterije dobre poljoprivredne prakse prema međunarodno priznatim procedurama koje se odnose na sve aktivnosti na poljoprivrednom gospodarstvu.

Saznaj više

ISO standardi u borbi protiv klimatskih promjena

ISO globalno radi na ažuriranju i proširenju svojih standarada vezanih uz klimatske promjene kako bi pomogao da se one umanje te da se svijet prilagodi na njihove efekte

Saznaj više

Prednosti i koristi implementacije međunarodnih standarada (ISO)

Međunarodni standardi donose tehnološke, ekonomske i socijalne koristi te pomažu u harmonizaciji tehničkih specifikacija proizvoda i usluga čineći industriju učinkovitijom. Koristi su posebice vidljive ...

Saznaj više