Nacionalni i EU fondovi

IMPACTA Poslovna Izvrsnost d.o.o. osnovana je kao odgovor na sve veće potrebe za specijaliziranim konzultantskih kompanijama koje su u mogućnosti pružiti vrhunske usluge u pristupu programima financiranja iz EU. Jamčimo neovisan, pouzdan i stručan savjet, imajući u središtu pozornosti ambicije našeg klijenta. Odlikuju nas inovativne ideje i individualan pristup svakom klijentu. Svaki novi projekt za nas je još jedan izazov kojem pristupamo s maksimalnom razinom poštovanja, profesionalnosti i ozbiljnosti. Uz povećanje produktivnosti i učinkovitosti poslovanja kompanija, što je dio naše misije, vjerujemo da uz međusobnu suradnju i zajednički rad može postići znatna poboljšanja u poslovanju. EU fondovi pokrivaju široko područje, stoga pozivamo sve koji žele ulagati u svoje poslovanje da poduzmu prve korake, informiraju se i uzmu dio "kolača" koji im pripada. Uz naše iskustvo primjene europskih i nacionalnih potpora pružamo Vam pomoć pri aplikaciji uz poštivanje pravila programa i kriterija za odabir. Naši klijenti su nevladine organizacije, javne institucije, mikro, mala, srednja i velika poduzeća iz različitih sektora i industrija. Glavni fokus je stavljen na obnovljivu energiju, proizvodnju, ruralni razvoj i turizam. Naš uspjeh leži u našoj sposobnosti povezivanja želja klijenata sa mogućnostima europskog financiranja uz pokrivanje cijelog procesa financiranja iz EU fondova, od početne ideje do projekta, tj. od podnošenja prijave, pokretanja projekta i same provedbe. U većini projekata koje razvijamo, od nas se traži pružanje usluge podrške u cjelokupnom upravljanju i koordinaciji projekta. To upravljanje zahtijeva svakodnevnu komunikaciju i koordinaciju uz periodične sastanke i financijsko izvješćivanje. Naši konzultanti imaju iskustva u multikulturalnim okruženjima, znanje o financijskom poslovanju i sposobnost organizacije zadataka projekata u skladu s europskim zahtjevima i propisima te nude rješenja po mjeri za Vašu organizaciju. Usluge upravljanja pružamo po vrlo konkurentnim cijenama na temelju prethodnih iskustava u upravljanju europskim projektima i interno razvijenih standarda upravljanja, pravilnika i protokola.

Usluge EU financiranja uključuju:

  • Ispitivanje mogućih izvora financiranja i sufinanciranja za određene projekte klijenta
  • Procjenu potencijala financiranja, identificiranjem specifičnih mogućnosti
  • Pomoć u izradi projekta, čime se osigurava maksimalna usklađenost između projekta, te zahtjeva i propisa izvora financiranja
  • Pripremu i podnošenje prijedloga zahtjeva sa svim informacijama koje su potrebne tijelu za procjenu isplativosti projekta (Studija izvodljivosti, Poslovni plan, Prijava, Financijski model, Financijske analize)
  • Pomoć u fazi evaluacije
  • Upravljanje projektima i pomoć u provedbi projekta (izvješća o napretku, dopuna prijave, pomoć i nadzor u postupku nabave, veza vlasti i interesnih subjekata, nadzor napretka i pravovremenost projektnih aktivnosti)